Moana Park

The first ever release of Moana Park wines are now available in Sweden. More info in Swedish below.

Ny vinprovarlåda från Nya Zeeland

Nu är den här, den nya lådan från Moana Park på Nya Zeelands nordö. Ännu en gång har vi i samarbete med våra vänner på Vin & barjournalen fått ihop en spännande låda till ett mycket förmånligt pris.

Moana Park är en boutique-vingård som ligger i det spännande vindistriktet Hawke’s Bay på Nya Zeelands nordö. Gården producerar flera olika vintyper och har trots att det är en ung vingård redan fått fina utmärkelser för sina viner runt om i världen. Deras vin Moana Park Viogner blev t ex utsett till världens bästa Viogner-vin vid Decanter World Wine awards 2010.

En viktig ledstjärna för Moana Park är att producera så naturliga viner som möjligt. Naturliga viner skapas med så lite användande av kemikalier som möjligt. Detta gäller både i vingården där druvorna odlas efter ekologiska principer och vid själva vinifieringen.

Tillsammans med vinmakaren Dan Barker har vi satt ihop en prova-på-låda med 6 flaskor. Lådan är tänkt att uppvisa både en provkollektion från vingården Moana Park, men också vara ett smakprov på vilka olika viner som produceras i distriktet Hawke’s Bay på Nya Zeelands nordö. Lådan innehåller:

  • 2 flaskor Moana Park Estate Viogner är ett spännande vin gjort på druvor som främst kommer från Dartmoor-dalen. Vinet är gjort i en rik och fyllig stil med tydliga inslag av persika, apelsin, citrus och lime. Det här vinet ger en inblick i vad det är som gjort Moana Park till en så prisbelönt vingård. Vinet är gjort för att drickas de närmaste åren.
  • 2 flaskor Moana Park Estate Syrah visar att Syrah är en ypperlig druva att odla i Hawke’s Bay. Vinmakarens ideal är norra Rhonedalen i Frankrike vilket märks i detta vin. Doften är kryddig med inslag av röda vinbär och mjuka ektoner. Smaken är elegant och fruktig med inslag av björnbär och svarta vinbär. Vinet kan sparas i upp till 5 år.
  • 2 flaskor Moana Park Estate Merlot Malbec odlas på den torkade flodbädden som kallas Gimblett Gravels, samt i Dartmoor-dalen. Vinet har lagrats 12 månader på franska ekfat. Vinets doft uppvisar toner av mogna körsbär, plommon, choklad och viol. Smaken är rik, mogen och fyllig med mjuka smidiga tanniner och inslag av björnbär, fruktkaka, cederträ och kryddor. Vinet kan drickas nu eller lagras i 5 år till.


Paketpriset för en låda är endast 882 kr (d v s knappt 150 kr flaskan). Lådan heter ”Moana Park mixlåda” och har artikelnr 73030. Den kan beställas på vilket Systembolag som helst eller på denna länk http://www.systembolaget.se/73030 så levereras det till din närmaste Systembolagsbutik.

Det är första gången dessa härliga viner finns i Sverige så ta chansen att testa dem.
Trevlig helg!

/Frida & Thomas Svahn